Tårnborg eSport i fuld fremgang: Søger flere frivillige
Tårnborg eSport åbner op for gratis medlemskab til alle børn, heriblandt ukrainske flygtningebørn, i op til et halvt år. I samme omgang søger de akut flere frivillige til at hjælpe med at gøre en forskel for børnene.
“Når gaming kan samle børn på tværs af sproggrænser i hele verden, kan det også lade sig gøre her i Slagelse Kommune.” Sådan siger 29-årige Patrick Eriksen, der er træner i Tårnborg eSport – en afdeling der hører under Tårnborg IF. Foreningen har vedtaget, at alle børn i Slagelse Kommune, herunder ukrainske flygtningebørn, kan være gratis medlem i op til et halvt år.
eSport handler om meget mere end spil
Patrick Eriksen lægger vægt på at det sociale har stor betydning i eSport-foreningen, og at der er plads til forskellighed.
“Af og til møder jeg den fordom, at eSport drejer sig om at man blot sidder foran en skærm. Men intet kunne være mere forkert. Børnene møder hinanden i virkeligheden, og danner et fællesskab og et sammenhold som vi ser ved alle andre sportsgrene.” lyder det fra Patrick Eriksen.
“Gaming kan samle børn på tværs af sproggrænser, så at vi skruer op for aktiviteten her i Tårnborg er en fantastisk mulighed for os til at hjælpe med at sikre at de ukrainske flygtningebørn hurtigt får dannet sig venskaber med herboende børn, samtidig med at de lærer dansk og får bedre forudsætninger for at trives. Selv hvis børnene endnu ikke har fået opholdstilladelse, er de stadig velkomne her.”
Der er brug for flere frivillige
“Vi vokser, og der kommer flere og flere børn. Derfor har vi også brug for at der kommer flere med på frivilligholdet, til at give en hånd med.” lyder det fra Patrick Eriksen. Han bor selv i Slots Bjergby med sin kone og to børn, og arbejder til daglig som entreprenør. I Tårnborg eSport fungerer han både som træner og rollemodel for børnene. Der er dog brug for flere frivillige til at hjælpe til, i hvert fald et par gange om måneden.
“Vi søger frivillige der har pædagogisk sans, og ønsker at gøre en forskel for børn og unge. Det er ikke et krav at du har teknisk snilde eller har særligt kendskab til spillene, men det er naturligvis en forventning at du vil forsøge at engagere dig. Til gengæld vil du opleve at være med til at skabe rammerne for et fællesskab, der gør en stor forskel for børnene. Det er en fed oplevelse at være vidne til den udvikling som børnene går igennem. Den tid du skal bruge på det om måneden, kan tilpasses efter hvad der giver mening.”
Ligesom til alle andre foreningsaktiviteter med børn, indhentes der også børneattest på de frivillige.
Tårnborg eSport holder til på Tjærebyvej 17, 4220 Korsør i kælderen, og har åbent hver tirsdag og torsdag fra kl. 18:00 til 21:00. Klubben kan kontaktes på Facebook eller over e-mail psetifesport@gmail.com
Det har været en hård periode under COVID-19, de stigende priser og konsekvenserne af krigen i Ukraine. Vi gør hvad vi kan for at sikre at ingen børn står uden mulighed for en værdifuld fritid.” lyder det fra træneren.
————————————————————————–
Forældreindlæg om TIF eSport-afdelingen:
Hej! Mit navn er Suzi, jeg er mor til Nikolai på 10 år. Nikolai er en glad og livlig dreng, som elsker alt sport.
Nikolai har ikke gået til eSport før, men ville gerne prøve det. Da eSport i Tårnborg lavede reklame for sig startede Nikolai derfor op onsdag aften i to timer.
Her kunne han spille Mindecraft eller Rooblocks. Han blev rigtig glad for at være en del af et fællesskab, hvor han ikke skulle præstere ved at løbe, hoppe, svømme eller læse.
Desværre lukkede de ned kort tid efter på grund af manglende tid blandt bestyrelsesmedlemmerne.
For kort tid siden startede eSport så op igen. Denne gang med Patrick som bestyrelsesmedlem.
Patrick er en glad, ung mand, som du møder, når du træder ind i kælderen under hallen i Tårnborg. Her tager han imod med et kæmpe smil og den fedeste energi – og byder dig velkommen.
Han har et godt overblik og rummer alle forskellige børn, højtråbende som stille, med eller uden særlige behov. Og vigtigst af alt, så skaber han tillid hos de unge i løbet af meget kort tid med sin lette tilgængelighed.
Nikolai har for eksempel aldrig spillet på en stationær pc. Og heller ikke sammen med andre. Patrick viser sig at være en selvlært mester i at håndtere de unge mennesker, som kommer i fællesskabet.
Han laver små events og får fællesskabet til at blomstre, og selv om de unge er i fuld gang med et game, så kan han få dem med op på plænen og lige løbe en runde, så de ikke får helt firkantede øjne.
Nede ved computerne får han dem til at game op med hinanden, så de kommer i en fælles gruppe, som så spiller mod andre. Det skaber en vigtig dynamik mellem dem.
Nikolai kommer til træningen hver tirsdag og torsdag kl. 18-21 – og han elsker det! Når jeg spørger ham, hvad der kunne blive bedre, er hans eneste svar:
AT DET KUNNE VÆRE FEDT MED FLERE PATRICKERE!
Jeg kan jo kun være enig. Som mor er jeg helt tryg ved at aflevere min søn der, og jeg er da også velkommen til at blive, hvis jeg vil.
Ofte kører jeg hjem og tager mig af noget andet, og kommer så i god tid for at hente Nikolai igen. Da skal han liiiige skal vise mig noget! Og nej, jeg fatter ikke noget som helst, men det bliver så forklaret, så jeg også kan følge med.
Nikolai har lært nye mennesker at kende, og nye spil som Fortnite. Han glæder sig til hver gang, vi skal afsted.
Som forældre tilbyder jeg gerne min hjælp og ønsker inderligt, at det bliver vejen frem, at vi som forældre kan hjælpe med til, at eSport bliver en succes, så vores børn kan blive ved med at have glæde af at komme her.
Jeg står blandt andet for, at de tomme flasker ikke bare står og flyder, men bliver afleveret, og der i stedet købes lidt ind til dem, der bruger klubben.
Jeg ser frem til mange flere timer i Tårnborg eSport, og at flere joiner up, så vi alle kan få et større udbytte af fremmødet.