Da kvierne kom på græs

Lørdag formiddag, den 30. april 2016, kom de første seks kvier af racen Aberdeen Angus på græs i Rødhøjlund. Omkring 75 mennesker i alle aldre var mødt frem ved folden for at se ankomsten af Rødhøj Naturpleje Laugs sorte kvier få det saftige grønne græs under klovene.

P1130602
I ventetiden, til kvierne ankom fra Ringsted, bød lauget på kaffe, te og kage samt øl og vand.

P1130614

Den første kvie på græs!

Da kvierne ankom lidt over klokken 11, var de ikke villige til at forlade den trygge kreaturvogn, men efter nogle minutter tog den første modige kvie sig sammen og forlod vognen, og efterfulgt af de øvrige kvier løb den efter en kort pause i folden videre ud på eventyr på de nye arealer med bakker, vandløb og masser af plads til et godt og sundt kvieliv i de næste mange måneder.  P1130627
Efter udsætningen takkede formanden for Rødhøj Naturpleje Laug, Thomas Hansen, for det store fremmøde, og også Slagelse Kommune fik en stor tak for at have stillet arealer til rådighed for Lauget, og til folkene fra kommunens entreprenørafdeling, som har lavet et stort og meget flot stykke arbejde med hegning, og alt hvad der hører sig til en kvægfold.

P1130642
De seks kvier bliver nu tilset og passet af de 24 laugsmedlemmer, som har købt en andel i kvierne. Det betyder, at hvert medlem har en kvietjans hver 24. dag, hvor de ud over besøget hos kvierne kan glæde sig til noget velsmagende og bæredygtigt kød, når vinteren nærmer sig.
Hvis du ikke allerede har været på besøg hos kvierne i Rødhøjlund, så skulle du snart gøre dig selv den tjeneste at gå en tur i lunden, og glæde dig over naturen og dyrene, der trods motorvej og gokartbane fylder én med glæde og fryd i sjæl og legeme. Hvis du følger anvisningerne på skiltene ved kvierne, så vil både du og kvier få en god oplevelse!

P1130635                                          To fra Rødhøj Naturpleje Laugs bestyrelse - Thomas Hansen og Lene Rasmussen