Oldtidsturen

En givende vandring!

”Livets vandring kan måske føles endeløs, men husk, du er aldrig alene på din vandring”, var blot nogle af de velvalgte ord, som sognepræsten i Tårnborg Kirke, Nina Dyrhoff Nyegaard, gav vandrerne fra Tårnborg Vandreklub med på ”oldtidsturen” onsdag den 5. oktober. Og alene på turen var de absolut ikke!

Med gode ord fra sognepræsten startede vandringen

Med gode ord fra sognepræsten startede vandringen

Denne gang var det Villy Jensen, der efter det opløftende besøg i kirken, guidede de godt 30 fremmødte – der var iklædt flotte nyindkøbte trafikveste – en tur ad Kirkestien og Tjærebyvej til Tjæreby, hvor turen fortsatte ud ad Kongevejen og retur til kirkens parkeringsplads ad Marsk Stigs Vej. Undervejs berettede Villy om årstidens fugleliv samt især om sognets første beboere; stenalderfolket og bronzealderens bosættere. De to store levn fra disse tidlige beboere, jættestuen og bronzealderhøjen, som ligger tæt ved hinanden på marken vest for Kongevejen, blev levende gennemgået af Villy, så man næsten ventede at finde nogle rester af beboerne i jættestuens mørke kammer.

Jættestuen - et fantastisk bygningsværk

Jættestuen – et fantastisk bygningsværk

Efter godt to timers vandring vendte alle vandrerne tilbage til Tårnborg Kirke, hvor man hilste af med hinanden og veltilfredse kunne sætte sig hjem til aftensmadsbordet – fyldt op med ny energi og masser af viden om Tårnborgområdets natur og tidligste historie.

Hjemad i det sidste dagslys

Hjemad i det sidste dagslys

(Se flere billeder fra turen her!)

Tårnborg Vandreklubs næste vandring finder sted søndag, den 16. oktober, klokken 14.00 fra Dagli’Brugsen i Frølunde. Kurt Rehder er eftermiddagens guide for vandringen, som har fået titlen: ”På sporet af jernbanen”. Deltagelse er gratis, og alle er velkomne. Efter turen byder Dagli’Brugsen i Frølunde på gratis kaffe- og kagebord.