Rundvisning på Musholm-centret

Rundvisning på Musholm-centret
Af Villy Jensen, besøgsdeltager den 6. oktober 2021

Efter årstiden er det en rigtig god dag. Det er den 6. oktober. Klokken er 10. Det er let blæst. Nogen sol. Ja i læ, er det helt lunt. I dag skal vi ikke være udendørs.

Lokalrådet har inviteret til rundvisning på Musholmcentret, som ligger lige ud til Storebælt. Vi skal opholde os inden døre. Der er beregnet plads til 41 deltagere. Alle pladser er bookede. 40 deltagere dukker op til et spændende møde og en rundvisning på et sted, som de færreste tidligere har besøgt.

Det hele starter med en let morgenanretning. Herefter fællessang med sangen ”Godmorgen Lille Land”.

Efter de sidste toner til den nyere sang er døet hen, møder hele fire ansatte fra stedet frem for i tre hold at guide os gennem de mange forskellige og spændende afdelinger af stedet.

Vi får set nye såvel som ældre værelser. Det er tydeligt, at der er satset på elektronik og hjælpemidler til handicappede. Særligt i indretningen af de nyere værelser er flere af hjælpemidlerne umiddelbart skjult.

Håndgreb til værelser findes ikke. Det foregår elektronisk. Supermoderne toiletter med håndholdt fjernbetjening til skyl, tørring m.m. vækker en hel del nysgerrighed hos de fremmødte. Værelserne generelt fremstår meget rare og imødekommende. Udsigten fra værelserne er nærmest som at se ind i et naturprogram i tv – virkeligt rart og som tyggegummi for øjnene.

Alle kan tilsyneladende leje værelse og bestille mad på stedet for rimelige priser.

Der er fællesrum med store vinduespartier og udkig til naturen lige udenfor. Det er næsten som at stå på græstæppet udenfor.

Udsmykningen er også i top. Oliemalerier af Michael Kvium og John Kørner har fundet plads på vægge i fællesområderne.

Deltagerne får også lejlighed til at afprøve hockey-spil siddende i en el-kørestol med fire hastigheder og staven forrest. En spændende oplevelse, hvor vi af samtlige deltagere opnår at score et mål i et målmandsløst mål – det er ikke ligetil at styre sådan en stol.

Herefter får vi et overblik over den store multihal, der er indrettet til flere formål på én og samme gang. En klatrevæg for handicappede samt en svævebane var også at finde i den store hal.

Vi når frokosten ved godt 12-tiden. En god frokost, som vi slutter af med en sang, nemlig ”Nu Falmer Skoven”.

Klokken er næsten nået 14, da vi tager afsked med Musholm-centret. Vejret er stadig fint og flere vælger at afslutte dagen med en vandretur ad hjertestien, der løber lige udenfor døren.