Tårnborgbladet – august 2018

Tårnborgbladet – August 2018

Andet nummer af “Tårnborgbladet”  lander om kort tid i postkasserne i Tårnborgområdet!
Hvis du ikke har modtaget bladet i det første uge af august eller måske har brug for et ekstra eksemplar, kan du hente et i Dagli’Brugsen i Frølunde, i Tårnborg Kirke eller i Tårnborghallen så længe oplaget rækker.

Læs den elektroniske udgave her: Tårnborgbladet august 2018 web

Tårnborgbladet er det nye lokale informationsblad for Tårnborgområdets foreninger, institutioner og erhvervsliv. Alle med noget på hjertet i sognet kan skrive et artikelforslag til bladets redaktion ved at henvende sig til en af kontaktpersonerne nævnt på side 2 i bladet.

Længere nede på denne side kan du læse artikler og informationer, som af pladshensyn og deadline-misforståelser ikke kom med i augustnummeret!

Foreløbig er der planlagt yderligere to udgivelser af Tårnborgbladet: november og februar måned. Deadline for indlæg til novembernummeret er den 30. september 2018.

————————————————————————————————-

Årets sommerfest i Kildebakken

Af Kirsten Søndergaard
Vi har gennem et stykke tid arbejdet med emnet ”Vikinger” – især på vores venskabsdage.

Børnene var meget engageret, og de syntes, det var spændende at høre om vikingerne. Fx hvordan de boede og levede. Vi prøvede at lave forskellige ting fra den tid – vi fik lavet perler i ler, punge i skind samt sværd og skjolde, og nogle af børnene fandt hul-sten på stranden, som blev lavet til halskæder.  Der blev tegnet og klippet for at pynte legepladsen til festen. Det blev et flot vikingeland!

Men højdepunktet var, at vi fik besøg af nogle rigtige vikinger – Helle og Gven.

De var rigtig fine i deres vikingetøj, og de havde en masse vikingeting med, som de viste os.

Der var både skjold, bue, pile og en økse. Der var planter, som de brugte til at farve deres tøj med. Vi så både sommer- og vintertøj. Kurve, der var flettet, skåle og skeer, der var skåret ud i træ. Der var meget fine smykker, skind fra en ræv, som blev brugt både som pyntkrave og for at holde varmen. Der var sælskind og en masse skind fra får. Helle og Gven var rigtig gode til at fortælle om, hvordan vikingerne levede dengang.  Men vigtigst – vi fik også lov at røre ved deres fine ting!

             

Helle og Gven kom også til sommerfesten. De havde taget en stor vikingekriger med, Poul -Erik, som også er sanger og historiefortæller. Og tre drenge, som viste, hvordan vikingerne kæmpede, da de drog ud i verden.

Vi var 195 børn og voksne. – Et brag af en fest!

———————————————————————-

 MTB-sporet i Højbjergskoven

Er du til frisk luft og motion i en mangfoldig natur, så bør du tage en tur i Højbjergskoven,
som absolut er et besøg værd for hele familien,
for her er en skov fyldt med oplevelser for både børn og voksne.
(Læs mere om skoven og MTB-sporet i Tårnborgbladet august 2018)

Her kan du se et oversigtskort over sporet:
————————————————————————————————————

”Tude Å – Der, hvor land bliver til vand”,
er titlen på en helt ny film fra Tårnborgområdet

Det er en kortfilm (3 minutter og 44 sekunder) som er blevet til på initiativ af Villy Jensen og Jørgen F. Rasmussen, begge fra Tårnborg. Tårnborg Lokalråd har så lagt sit navn til opgaven.

3 minutter og 44 sekunder synes ikke lang tid, men når der skal skrives manuskript ud fra ideer; der skal findes genstande og lokationer for optagelser; der skal rettes og tilrettes – og så om igen; så er der meget arbejde i hvert sekund af filmen.

Filmen blev optaget fra klokken 5.30 morgen den 7. maj 2018. Strålende solskin og lunt vejr. Produktionshøjskolen mødte frem med fire dygtige billed- og lyd-håndværkere.
Optagelserne stod på i op mod fem timer.

Se filmen på YouTube her: https://youtu.be/TN4q-yjG4kg

Her ser du nogle indtryk fra filmoptagelsesdagen:

Filmholdet fra XORfilm

En morgen med lange skygger

Den første klargøring til filmoptagelse

Optagelse under skarp majmorgensol

Klar til optagelse på Storevejlen

Klar til optagelse 2

Optagelse 3, 4 … eller 27?

Nødlandet drone

Hvis nu I …….