Vandring i “Den blå Time”

En vandring i ”Den blå Time”!

Desværre var Villy Jensen blevet forhindret i at guide Tårnborg Vandreklub på turen onsdag eftermiddag, men heldigvis havde Kurt Rehder meldt sig klar som guide, og han gav deltagerne en fantastisk stemningsfuld og oplevelsesrig vandretur, som både indeholdt lokalhistoriske beretninger, naturiagttagelser, betagende skumringssyn over noret i ”Den blå Time” – samt afslutningsvis en helt vild vejroplevelse med blæst, regn og hårdtslående hagl og slud!

Klar til vandring

Klar til vandring

Vandreturen startede fra Tårnborghallen og gik gennem foldene på Norstien langs noret mod Marsk Stigs Høj. Undervejs gjorde Rehder deltagerne klogere på området, og der var enkelte, som mistænkte ham for at have udsat både lokkeænder og -svaner, så fuglene kunne iagttages i ro og mag.

Kurt Rehder fortæller, og vandrerne lytter!

Kurt Rehder fortæller, og vandrerne lytter!

Guiden agerede også ledvogter for gruppen

Guiden agerede også ledvogter for gruppen

Efterhånden gruppen nærmere sig Marsk Stigs Høj satte skumringen ind, og det blev sværere at se vejen frem, men det gjorde kun vandringen mere spændende og minderig. Vandringen gik gennem den lille lund vest for borgbanken og langs norbredden mod den lille pynt, hvor skibene sandsynligvis lagde til i middelalderens Tårnborg. Denne del af vandringen var vidunderlig smuk med blåfarvede udsigter over noret mod Storebæltsbroen og Korsør.

Noret i Den blå Time

Noret i Den blå Time

Udsigt over Korsør Nor mod Storebæltsbroen

Udsigt over Korsør Nor mod Storebæltsbroen

Da stien mod kirken blev indtaget satte regnen ind og der blev søgt læ. Her fortalte Kurt om sagn og historier fra det gamle Tårnborg. Fx om Tårnborgrunestenen, som blev fundet sidst i 1800-tallet tæt på stedet, hvor gruppen havde søgt ly  – og om haren, der til stadighed løber på marken mellem Møllebjerg og Tårnbjerg, og som ikke kan skydes af nogen skytte! Vandrerne kunne dog ikke se nogen hare, men måske var det på grund af regnen og mørket? Du kan jo selv se efter, næste gang du passerer marken mellem kirken og den røde låge ved Møllebjerg!

Tårnborgrunestenen

Tårnborgrunestenen

Nationalmuseets bud på runestenens tekst

Nationalmuseets bud på runestenens tekst

Efter en god times vandring vendte vandrerne tilbage til Tårnborghallen. De var godt nok temmelig våde – og måske også lidt kolde – men alle var glade for, at de ikke var blevet hjemme i den tørre, lune stue, for dette havde været en afvekslende, anderledes og mageløs smuk vandring med oplevelser ud over det sædvanlige.