Tårnborg er et lokalsamfund nær Korsør bestående af Svenstrup, Frølunde, Halseby, Tjæreby, Rødhøj, Højbjerg, Musholm, Knivkær og Frølunde Fed.
I Tårnborg-området er der gode muligheder for bosættelse, så man får et aktivt og indholdsrigt familieliv.
Her er du tæt på naturen med vand, strand, marker, moser og enge. Her finder du den friske luft, samtidig med at du er tæt på motorvejen, Storebæltsbroen samt stationen med tog og bus til resten af Danmark.
I Tårnborgs natur kan du fx vandre, løbe, cykle, sejle, svømme, ro, fiske, dyrke diverse jagtformer eller blive kvægholder ved at melde dig ind i Rødhøj Naturpleje Laug!
Tårnborg historisk set
Tårnborg har eksisteret siden sidste halvdel af 1100-tallet og har sit navn efter et slot og en handelsplads, som lå på en halvø i den nordøstlige ende af Korsør Nor.
Området har været bebygget siden vikingetiden, men blomstrede især op fra midten af 1200-tallet til midten af 1300-tallet, da det var anløbshavn for storebæltsfarende. Her blev læsset og losset varer fra skibe, og rejsende blev indkvarteret og skulle proviantere til den videre rejse. I denne periode udviklede Tårnborg sig til et bylignende samfund og var en vigtig sjællandsk handelsplads, som datidens konger jævnligt besøgte.
Christoffer I (1252-59), Erik Klipping (1259-86) og Erik Menved (1286-1319) har opholdt sig på slottet, som flere gange er blevet angrebet af fjender fra ind- og udland. Mest kendt er Marsk Stigs afbrænding af Tårnborg i 1289. Stedet blev genopbygget og oplevede siden flere belejringer og angreb inden byen, slottet og overfartstedet i begyndelsen af 1400-tallet mistede sin betydning. De nye skibstyper kunne ikke anløbe havnen pga. det lave vand, og da slottet ikke længere var anvendeligt, blev by og slot nedlagt til fordel for Korsør.